האחים שהרבני (1980 )בע"מ נ' למיס הנדסה ובנין (1995) בע"מ
|
ת"ת בית משפט השלום תל אביב - יפו |
8782-04-10
18.7.2010 |
|
בפני : קרן כ"ץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: למיס הנדסה ובנין (1995) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מראם עומר |
: האחים שהרבני (1980 )בע"מ ע"י ב"כ עו"ד וקסלבאום |
| החלטה | |
החלטה
לפני מונחת התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב.
נציג הנתבעת נחקר במהלך הדיון שהתקיים ביום 14.6.10 וב"כ הצדדים סיכמו בעל פה במהלך אותו דיון.
התובענה שהוגשה הינה בגין עבודות שהוזמנו על ידי הנתבעת אצל התובעת לביצוע התקנות של דלתות, ארונות ומוצרי בטחון. הכל בכפוף להזמנה שצורפה כנספח א' לכתב התביעה.
בכתב התביעה נטען כי כל הסחורה סופקה והותקנה באתר המוזמן ולכן הנתבעת חייבת לשלם את כל סכום ההזמנה והחשבוניות. נציג הנתבעת בתצהירו טען כי התובעת לא סיפקה את הפריטים המתוארים בהזמנות שביצעה הנתבעת. עיקר התנגדותו נבעה מכך שתעודות המשלוח לא חתומות ולא מאושרות ע"י נציג הנתבעת.
עוד נטען בתצהיר כי הן הכמויות והן המחירים שנויים במחלוקת, כיוון שהחשבוניות ותעודות המשלוח במחלוקת.
מן החקירה במהלך הדיון עלה כי העבודות בוצעו באולם הספורט בגבעת טל. כמו כן, נציג הנתבעת הודה כי עזב את האתר ולא המשיך את העבודה שם בטרם בוצעו העבודות נשוא ההזמנה (שורות 9-11 ו- 14-17 בעמ' 1 לפרוטוקול הדיון).
מכאן שכבר בשלב זה הופרכה הגרסה של נציג המבקשת, כי המוצרים לא סופקו בשטח משום שהוא לא נמצא בשטח כדי לבדוק זאת. למרות שעזב את השטח והיה בבעיות כספיות, לא ביטל את ההזמנה (שורות 22, 23 בעמ' 1 לפרוטוקול).
כמו כן, הודה במהלך החקירה כי ההזמנה בוצעה ביחד עם עבודות ההרכבה וכי התובעת היא זו שהיתה צריכה להרכיב את המוצרים (שורות 4-7 בעמ' 2 לפרוטוקול הדיון).
לאחר מכן הוצגו למבקש צילומים של כל הדלתות והעבודות שבוצעו בשטח. לגבי חלק מהדלתות הודה המבקש במפורש כי הן הדלתות שהופיעו בהזמנה (לגבי מ/1, מ/2, מ/6, מ/7 ומ/8).
לגבי מוצרים אחרים הודה כי הם נמצאים בשטח, אך המידות יותר גדולות מן המוזמן ומתאימות לסקיצות שבוצעו (מ/4, מ/5).
לגבי הדלת מ/11 הודה שחצי שלה אורכו מטר וסרב להודות ששתי הכנפיים אורכן יחדיו שני מטר אך דבר זה פשוט ברור מחיבור של שני החצאים. גם בתחילה ניסה לטעון שלא יודעים היכן הורכבו העבודות, אך מהתמונות עולה בבירור שהעבודות בוצעו באולם הספורט ויש תצלומים מפורטים של הדלתות מתוך אולם הספורט.
לאור כל זאת, הוכח ברחל בתך הקטנה, כי כל העבודות בוצעו באתר וסופקו.
נציג המבקשת גם לא הצליח להוכיח שינויים כלשהם במחירים של המוצרים בין החשבוניות להזמנה.
לאור כל זאת, אני דוחה את ההתנגדות שהגישה הנתבעת לביצוע התביעה על סכום קצוב.
התובעת רשאית להמשיך ולפעול במסגרת תיק ההוצאה לפועל.
הנתבעת תשלם את הוצאות הדיון בסך של 1,500 ₪ בתוספת מע"מ כדין לתובעת.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לבאי כוח שני הצדדים.
ניתנה היום, ז' אב תש"ע, 18 יולי 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|